28 Ιανουαρίου 2014 • Παγκόσμιο Καταπίστευμα

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΣΥΝΘΗΚΗ BRETTON WOODS 1944

Το 1944 έγινε μία σύνοδος στο Bretton Woods, μιά μικρή πόλη των Η.Π.Α. στο New Hampshire της πολιτείας της Νέας Αγγλίας. Στη συνάντηση πήραν μέρος 44 κράτη τα οποία ήταν σύμμαχοι στον Β’ΠΠ, με σκοπό να δουν πώς θα διαχειριστούν τις αποζημιώσεις των Γερμανών από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αφότου συμφώνησαν ίδρυσαν την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Τρόικα).

ΦΕΚ

Το ΦΕΚ της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αριθμό 315, την 27η Δεκεμβρίου 1943, επικυρώνει την συμφωνία Bretton  Woods και εξουσιοδοτεί τις υπογραφές των συμβαλλόμενων χωρών.

Δείτε ολόκληρη την εφημερίδα εδώ:
https://www.scribd.com/fullscreen/223289368?access_key=key-z9ftpvfdcxaha2leoem&allow_share=true&escape=false&view_mode=scroll


Για να δοθεί όμως η περιουσία αυτή στα διάφορα έθνη πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Χρειάζονται τρείς (3) προϋποθέσεις για να περάσει η περιουσία στις χώρες στις οποίες ανήκει:

1.   Να έχεις ένα Χρηματοοικονομικό εργαλείο δηλαδή Aξιόγραφο, ως εγγύηση, που να έχει αντίκρισμα /δέσμευση σε Χρυσό ή σε Χωράφια ή Βαπόρια κ.λ.π.  Αυτό απαιτείται για να είναι εξασφαλισμένη η επιστροφή του κεφαλαίου στο Παγκόσμιο Καταπίστευμα.
2.   Να έχεις Σκοπό/Σχέδιο (Project) υλοποίησης έργων μέσω των χρημάτων για ανάπτυξη και πρόοδο κοινωνική/ατομική, συγκεκριμένες δράσεις όχι αοριστίες, με χρονοδιάγραμμα και ρήτρες πραγματοποίησης και
3.   Να υπάρχει Θεσμός Δημόσιος. Ο θεσμός μεμονωμένα ή συλλογικά (εδώ να προσέξουμε ότι ο δημόσιος θεσμός προέρχεται από τον Λαό και Λειτουργεί για τον Λαό) θα δώσει την εντολή αίτησης ενδιαφέροντος της ανάληψης για το ποσόν που ενδιαφέρεται.

Σε αυτό το ταμείο συμμετέχουν σήμερα πάνω από 140 Κράτη όπου το κάθε κράτος έχει τους δικούς του μητρικούς καταπιστευματικούς λογαριασμούς όπου μπορεί να δανιστεί άτοκα (0% επιτόκιο) και διάρκεια αποπληρωμής εώς και 50 χρόνια όπου καλείται να επιστρέψει μόνο το δανειζόμενο κεφάλαιο.

Έργα/ μελέτες που ολοκληρώθηκαν ήδη
Με μια αναζήτηση της χώρας, λόγου χάρη Κύπρος ή Ελλάδα στην ακόλουθη ιστοσελίδα @ http://www.worldbank.org/projects, μπορεί κάποιος να εξακριβώσει την μελέτη και διεκπαιρέωση των έργων. Δείτε μερικά έργα εδώ:

World Bank - Cyprus World Bank - Hellas


Λογαριασμοί Παγκόσμιων Ταμείων 2007 – Υπογραφές  Κύπρος & Ελλάδα

Παγκόσμια Ταμεία Λογ: μοι 2007  Υπογραφές Ελλάς

Υπογραφές

Παγκόσμια ταμεία - Παπαδόπουλος  Παγκόσμια ταμεία - Σαρρής

Δείτε εδώ ολόκληρο το σέτ των Παγκόσμιων λογαριασμών του 2007:
https://www.scribd.com/doc/135370661/Complete-Puzzle-of-ASBLP-File-of-2007


Διαβάστε περισσότερα εδώ @